11 decembrie 2020

Cele mai bune centrale pe lemne

Cele mai bune centrale pe lemne

Centralele pe lemne sunt cel mai vechi tip de încălzire a clădirilor conectate la încălzirea apei calde și a caloriferelor. Centralele pe lemne sunt un lucru din trecut dar au și astăzi beneficii interesante. Cât costă,cat consuma si care este cea mai buna centrala pe lemne? Te vom invata totul chiar in acest articol.

De ce sa alegi o centrala pe lemne? Iata cateva argumente chiar aici:

Conform prețului lemnului de foc , arzându-l la o umiditate de 20%, prețul de 1 kWh se bazează pe aproximativ 1,0 – 1,2 CZK (la o eficiență de 100% a centralei pe lemne). Să ne bazăm pe o eficiență de 80% și să ajungem la aproximativ 1,25 – 1,5 CZK / kWh. Prețul gazului depinde de cât utilizati, dar pentru o casă de familie standard care o folosește pentru încălzire, inclusiv tarife fixe, veți aborda prețul de 2 CZK / kWh (cu o eficiență a cazanului de 90% CZK 2,2 / kWh), asadar veti reduce consumul cu ajutorul unei centrale pe lemne, decat daca alegeti o centrala care functioneaza pe gaz.
Centrala pe lemne face parte din sistemul de încălzire din toată casa și puterea acesteia poate fi reglată de la 30 la 100% .

Centralele moderne pe lemn au un grad ridicat de automatizare . Sarcina utilizatorului este doar să arda lemnul și să arunce cenușa. În zilele geroase, centralape lemne trebuie umpluta doar după 4,5 ore de ardere . Centralele pe lemne au posibilitatea de a arde lemnul sau pot fi conectate la un sistem automat de aspirație sau la un transportor cu șurub.

Încălzirea cu centrala pe lemne este sigură, eficientă, nu generează fum și este una dintre variantele ecologice ale încălzirii locuințelor și ale clădirilor industriale mari.

TOP 3 CELE MAI BUNE CENTRALE PE LEMNE

1.Centrala pe lemne KORDI

Centrala pe lemne ieftina

Aceasta centrala pe lemne este una dintre cele mai bune recomandari facute de noi, deoarece asigura multumirea nevoilor tale cu un buget redus.

Centrala pe lemne este proiectata pentru a satisface cerintele de incalzire a micilor locuinte rezidentiale si a sediilor de firme medi. Centrala ar trebui folosita in sisteme inchise de incalzire a apei cu circulatie fortata. Presiunea de operare este de 2 bari, construita doar pentru arderea combustibilului solid.

Camera de combustie a centralei pe lemne poate folosi doar lemn sau carbune natural si netratat

Centrala pe lemne trebuie conectata la un horn separat in conformitate cu regulile si standardele existente. Hornul trebuie sa furnizeze tiraj suficient pentru evacuarea fumului in orice conditii. Functionarea corecta a hornului, a centralei pe lemne necesita dimensionarea adecvata din moment ce tirajul pe care il produce afecteaza combustia, productia si durata de viata. Diametrul hornului nu trebuie sa fie mai mic decat evacuatorul de gaze arse al centralei pe lemne.

  1. VEZI AICI CEL MAI MIC PRET

2. Centrala pe lemne BURNIT

Centrala pe lemne ieftina si eficienta

Centrala pe lemne pentru incalzire de incaperi mari si medii. Este construita pentru arderea de combustibil solid – lemn, brichete din lemn clasa B si carbuni. Centrala pe lemne ofera posibilitatea montarii de arzator pe peleti, gaz sau motorina.
Testat si aprobat conform Norma Europeana EN-303-5.

Centrala pe lemne este indicata pentru utlizare rezidential industrial, destinata pentru incalzire si preparare apa calda menajera, de asemenea puterea utila maxima de incalzire a centralei pe lemne este de 50 kW.

Centrala pe lemne este ideala pentru incaperi de pana la 350 m² iar greutatea centralei pe lemne este de 330 Kg.

VEZI AICI CEL MAI MIC PRET

3.Centrala mixta lemn si peleti Fornello Tera

Centrala pe lemne iti garanteaza multumirea tuturor asteptarilor.

Centrala din otel pentru incalzire cu functionare cu combustibil solid (peleti si lemn).

Centrala pe lemne este prevazuta cu afisaj ce indica temperaturile si orele de functionare, pentru a sti exact daca acesta functioneaza corect, conform setarilor pe care le doriti. Capacitatea de stocare a centralei pe lemne este una foarte mare, astfel incat dvs nu va trebui sa va preocupati cu alimentarea lui de fiecare data.

Deoarece functioneaza pe baza de peleti, avand abilitatea de a se alimenta singur pentru intretinerea focului intocmai precum considerati ca este nevoie pentru un confort termic suficient, munca dvs va fi mult usurata. Nu va trebui sa indurati frigul de afara, pericolul accidentelor sau efortul considerabil, totul desfasurandu-se comod si sigur.

Utilizarea centralei pe lemne cu putere termica de 28 KW reprezinta o varianta de incalzire pentru locuintele neracordate la gaze. Nu toate zonele si regiunile, in special cele din mediul rural, au posibilitatea de a a beneficia de furnizare de gaze.

In astfel de situatii este indicat sa aveti parte de alternative viabile pentru asigurarea confortului termic de care aveti nevoie. Cu ajutorul centralei pe lemne puteti asigura caldura necesara pentru locuinta dvs foarte simplu si mult mai usor spre deosebire de sobele de teracota traditionale.

VEZI AICI CEL MAI MIC PRET

IATA MAI MULTE MODELE DE CENTRALE PE LEMNE AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.